Sunday, March 7, 2010

Photo Shoot

Salam Petang Ahad...

Hari ini kembali lagi membuat promosi buat kawan hb...Dr.Zainal...pensyarah Fizik UPM dan isterinya Kak Umi di Sg.Ramal Dalam yang asyik bertanya kerap kali..mohon maaf ye... baru hari ini dapat menyempurnakan kerja menyambung kerja membuat promosi Nasi Kerabu Biru..dengan menu lauk ikan celup tepung,daging bakar dan telur asin sahaja.Mari kita lihat hasilnya sepinggan Nasi Kerabu Bukit Marak.....Di samping itu hasrat untuk photo shoot..bagi menukar ganti gambar lama menu nasi kerabu yang agak kurang memberangsangkan..al-maklum menggunakan kamera hp sahaja...so hasilnya pun tidak cukup2 menyengat.

Di samping itu juga kita lihat proses dibelakang tabir bahan asas yang penting perlu ada..dibuat untuk melengkapkan menu nasi kerabu seperti contoh dibawah....jom tengok!


 

  
 

Ada foto yang agak2 ok..ada juga kena terus masuk "tong sampah"macam biasa...al-maklum photographer bukan profesional lagik...lagik2 lama meninggalakn hobi dan minat yang satu ini..sejak2 beranak kecik...sejak2 masa begitu mencemburui sejak balik dari Jepun....hobi yang terpaksa diketepikan dahulu...ok juga bila buat photo shoot especially about food...bolehlah pegang balik segala tool kamera yg pernah dan tetap menjadi pujaan hatiku. 

Selesai sudah ambil gambar...proses editing pula serba sedikit...pakai yang free aje...simple2 aje..jom kita tengok ok ker tak ok???

Bye2..minta diri.

No comments:

Post a Comment