Monday, November 7, 2011

Tempahan kedua tapi jadi pertama!!!

Salam...
Sedikit berita panasssssss dari SSHKC...

Tempahan kedua yang diterima untuk MENU NASI DAGANG PUTERI SAADONG gara2 letak status kat wall fb...ada org pertama buat tempahan 100pax pada 20 November nanti utk makan2 lepas majlis akad nikah anakandanya...tqvm Kak jamilah atas kepercayaan itewwww...tetapi memandangkan hari yang ditempah Kak Ida customer keduaku(peminat nasi dagang rupenya) adalah untuk menu hari raya Aidiladha jadilah Kak Ida kita org pertama dpt merasa dari dapur SSHKC...walaupun last minute order tp memandangkan ada rezeki Kak Ida dari KL utk 30 pax...

Suami kata ok boleh n sempat mencari bahan mentahnya..kita on jek dah tak balik raya ke kg halaman pun dan takde plan apa2x...so rezeki jgn ditolakkkk...tuan rumah sempat masak nasi impit n kuah kacang jek sbb memberi laluan nak settle order dulu lepas balik baru berkungfu masak NASI BERIANI REMPAH MAK DARA(rempah yg dpt free masa msk bertanding masak..apa lagi gunapakai la) & AYAM PERCIK MUDAH  SSHKC!!!

Kak Ida ni kawanku masa berfotopages kat Jepun....juga merangkap sifu bakery..masa balik dari jepun teringin melembutkan tangan...mencari asas mendeko....so pergilah berguru dengannya kat KONDO GURNEY HEIGHT...wah murah giler bayaran masa tu cam tak sepadan lak kak dgn perkhidmatan yg disediakan..eh kita dok diam je la sbb ok sgt2x feesnya....dgn hidangan penuh meja...ahaks masa melantak..bestnyaaaa...tp tak sempatttt sgttt masa tu rushing balikkkkkk!!!

Berbalik kisah tempahan....ini adalah SET MENU LENGKAP NASI DAGANG UNTUK 30 pax/RM5.50 perpax jika perlukan delivery jauh..kena up sikit la kan plus jika mahukan  dlm bentuk pukal sbb kos bekas pakai buang agak tinggi terutamanya yang menggunakan aluminium foil supaya sesuai lagi pula tahan panas...kira semuanya RM180...sbb hampir separuh adalah modal....santan,bawang semua nak kena cukup seenak rasa....bukan senang nak senang penyediaanya lagi pulak masa yg lama berada kat ceruk dapur....tang bagi nama tu konon2nya la buh nama biar ada memori dari BUKIT MARAK n gempakkkkk skit......hehe.
  1. NASI DAGANG PUTERI SAADONG(sempena nama sekolah menengahku)
  2. GULAI KUNYIT LENGKUAS IKAN TONGKOL BUKIT MARAK(semestinya daerahku)
  3. SAMBAL NYOR SSHKC(resepi spesel my own version...kena kaw2x...hanya dari dapurku..akan dikomersialkan utk jualan...nanti wat promo)
  4. ACAR MENTAH SERI CHENDANA(pakai nama glemer masa berfotopages kat jepun..geng fp...sapa ada kenal dpt diskaun2x..ahaks!!!)
  5. TELUR REBUS
Jom kita tgk disebalik tabir dapur SSHKC yang kecik comeiiiiiii itewwwww.....

1/2 kg(utk 30-35 org mkn)tempahan dibuka sepanjang tahun

p/s:alamak kesukaran nak upload foto...asyik failed...hanya yg diatas dpt dimasukkan....sekian laporan dari SSHKC...jumpa lagi!!!

2 comments:

  1. Sifu ....

    ayaaa ... sudah buka dapur la skrg. Byk oder jgn lupa komisyen kasi kredit dlm bank akaun ye. Promosi besaran jd glemer ni hehehe

    ReplyDelete
  2. Ini berkat anak murid pertama...meh buat promosi lagi...nanti dpt hadiah misteriiiiiiiiiii.....hehe

    ReplyDelete